tirsdag 25. mars 2014

Nybrua i Vestnes kommune. Mere over vannflaten.

Det har kommet til en fase hvor pælingen er over, og lekteren "Annegret" har gått til land for å bli avlastet alt det utstyret som ble påmontert før oppgaven med pælingen begynte. 


Her ligger hun ved Salthammer sin avdeling inne i Tresfjorden for demontering. Problemet ble etter hvert at disse lange stolpene (føttene) i hvert hjørne på lekteren, sugde seg fast i leirbunnen. Det ble et problem.


Ikke akkurat noe spinkle hjelpemidler som blir montert av.


Arbeidet med ferdigstillelsen av denne digre fundament-kolossen, har også kommet til en ende.

Kan hende den ser noe beskjeden ut der den blir dradd på plass at et par slepebåter som skal buksere den på en midlertidig sted til dykkerne blir ferdig med grunnforholdene.

Men her er det flere meter under vannflaten, enn det er over. At denne betong-kolossen flyter, er i seg selv et lite under for en menigmann.

Ved denne lekteren som har holdt denne "på plass" ved Skorgenes industriområde hvor den ble bygd, skal bli det midlertidige parkeringsstedet. Her ligger ferga Ole Jacob, og en liten lekter ved siden av den store for ev. assistanse når grunnfeste på akse 3 ankommer.

Forøvrig går støpingen av selve bru-legemet sin gang.  
Glideforskalingen kryper sakte men sikkert framover, for å nå med sine "armer" bort til neste bru-kar. Eller akse som det heter på fagspråket. 

Og på veibanen kommer det etter hvert trailerlass etter trailerlass med utstyr for videre framdrift i ferdigstillensen av "nybrua" vår. 

Det blir etter hvert mere å se på for de forbipasserende som kommer for å besøke vår sentrum Helland, eller som skal videre med ferga. Her ligger noen privatboliger og Salthammer Båtbyggeri like inntil, - og som nærmeste nabo, -
mens de lokale lastebilene kjører lass på lass med steinfylling til fundamentet for selve påkjørselen som senere vil komme.


Også på vikebukt-sia er det full virksomhet med både støping av "ilandføringen" av brua på det som blir omtalt som akse 1. Også selv moloen skal opp flere meter, og få en slakk helning. Dette blir vel det laveste "brukaret" før veibanen kommer ned på selve moloen.


Dette får bli det siste bildet i denne omgang fra meg, mens vi nyter deler av Vikebukt som også er en del av Vestnes kommune. Brua skal nå ikke være ferdig før sommeren 2015, så det blir nok mange flere bilder på denne tråden ennå.